Mediation

Wil je een procedure voorkomen? Kies dan voor mediation. Via mediation kunnen jullie samen en in overleg alles rondom de scheiding regelen. Ik zal jullie daarin, onpartijdig, begeleiden en van alle relevante juridische informatie voorzien.

Bij mediation maken jullie samen afspraken over alle gevolgen van de scheiding. Ik begeleid jullie daarbij en zorg ervoor dat alle onderwerpen die in het kader van de scheiding geregeld moeten worden aan de orde komen. Daarnaast besteden we aandacht aan emoties en jullie onderlinge relatie. Als gespecialiseerd advocaat-mediator heb ik veel juridische kennis paraat, zodat ik jullie van alle benodigde juridische informatie kan voorzien en jullie vervolgens weloverwogen keuzes en afspraken kunnen maken.

Tijdens de mediation werken jullie onder mijn begeleiding samen naar een echtscheidingsconvenant, waarin alle gemaakte afspraken worden opgenomen. Denk daarbij aan partneralimentatie, verdeling of verrekening van vermogen, de echtelijke woning, pensioenrechten etc. Het echtscheidingsconvenant behelst uiteindelijk afspraken waar jullie allebei achter staan: een oplossing voor de lange termijn. Als jullie samen minderjarige kinderen hebben, moet er ook een ouderschapsplan opgesteld worden waarin alle afspraken over de kinderen zijn opgenomen.

Een kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens een kennismakingsgesprek neem ik de tijd om in alle rust jouw situatie te bespreken.

Benieuwd naar mijn tarieven?