Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden?

Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd of op huwelijkse voorwaarden?
Als je vóór of tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap geen voorwaarden hebt opgesteld, ben je automatisch getrouwd in gemeenschap van goederen. In dat geval wordt in principe al het aanwezige vermogen door de helft gedeeld. Als je na 1 januari 2018 bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan, vallen privévermogen en privéschulden die je op dat moment had niet in de gemeenschap van goederen.
Als er voor of tijdens het huwelijk huwelijkse voorwaarden zijn opgesteld bij de notaris, moeten deze bij scheiding worden afgewikkeld.
Of je nu in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden getrouwd bent; als je gaat scheiden moeten het vermogen en de bezittingen verdeeld of verrekend worden. Het verdelen of verrekenen kan leiden tot moeilijke vraagstukken. Ik help je om structuur aan te brengen en de juiste beslissingen te nemen. Daarbij wijs ik op de fiscale gevolgen van jouw keuzes in het kader van de echtscheiding, zo nodig in overleg met andere deskundigen (accountants, fiscalisten) uit jouw of mijn eigen netwerk.

Een kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens een kennismakingsgesprek neem ik de tijd om in alle rust jouw situatie te bespreken.

Benieuwd naar mijn tarieven?