Indexering van kinderalimentatie en partneralimentatie

Betaal je kinderalimentatie of partneralimentatie, of ontvang je één van beiden? Dan moet het alimentatiebedrag vanaf 1 januari 2022 verhoogd worden met 1,9%. Dit is het wettelijk indexeringspercentage dat ieder jaar moet worden toegepast.

Elk jaar verhoogt de overheid de alimentatiebedragen met een bepaald percentage. De Minister voor Rechtsbescherming maakt jaarlijks in november bekend met hoeveel procent de alimentatie stijgt in het daarop volgende jaar.

Het indexeringspercentage van de alimentatie hangt af van de gemiddelde stijging van lonen in Nederland. Dit wordt jaarlijks berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het percentage kan dus per jaar verschillen.

Je kunt eenvoudig zelf de geïndexeerde alimentatie berekenen op de website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO): LBIO De indexering van de alimentatie berekenen? Dat kan op deze site!

Heb je hier vragen over? Bel of e-mail mij gerust!

Een kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens een kennismakingsgesprek neem ik de tijd om in alle rust jouw situatie te bespreken.

Benieuwd naar mijn tarieven?